Naix la Càtedra d’Innovació i Recerca Clau-Idea fruit d’un conveni de col·laboració entre la UPV i l’Ajuntament d’Alzira

Pretén coordinar tots els esforços per a potenciar el sector agrícola i empresarial de la comarca de la Ribera

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural de la UPV serà l’encarregada de desenvolupar les activitats per part de la universitat 

La Universitat Politècnica de València i l’Ajuntament d’Alzira han signat un conveni de col·laboració empresarial per a la creació de la Càtedra d’Innovació i Recerca Clau-Idea. La finalitat d’esta càtedra és la promoció i el desenvolupament de la investigació i innovació en l’àmbit tecnològic, l’assessorament tècnic i en les tècniques d’investigació. Tot això en el marc de l’objecte i finalitats específiques de la Universitat.

El director de la càtedra, Bernat Pascual, ha afirmat que l’objectiu de la càtedra és “promoure la recerca, el desenvolupament i la transferència de coneixement i de tecnologia per a revitalitzar el sector primari”. L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha recordat les empreses destacades de la comarca de la Ribera com l’antiga Avidesa, Grefusa i Transports Mazo i que ara, amb la pandèmia, “s’ha demostrat claríssimament la importància que tenen l’agricultura i els productes de proximitat”. Amb la nova càtedra, “anem a marcar una pauta de referència i de recerca amb la UPV, que pot ajudar molt a la població de la comarca”.

Activitats docents i de divulgació i transferència de coneixement

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural de la UPV serà l’encarregada de desenvolupar aquestes activitats en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alzira. Des de la nova càtedra està prevista la realització de diferents activitats de formació, com la col·laboració en activitats docents i en el disseny de programes de formació permanent, beques, conferències, pràctiques en empreses i també la realització d’activitats de divulgació i transferència de coneixement.

La càtedra comptarà amb una Comissió de Seguiment, formada per representants de la UPV i de l’Ajuntament d’Alzira, per a l’aprovació dels programes d’actuació i el seguiment de les activitats desenvolupades, entre altres coses. Té una dotació pressupostària anual de 30.000 euros, per quatre anys, i l’Ajuntament d’Alzira es vincularà amb la UPV a través de l’Agència de Desenvolupament Local d’Alzira, IDEA.

Deixa el teu comentari