Nou conveni amb la Comunitat de Regantes per al manteniment de l’entorn rural d’Alfafar

La Comunitat de Regantes, que rebrà de l’Ajuntament d’Alfafar una quantitat anual de 9.000 €, es compromet a realitzar les labors d’esbrosse i manteniment dels diferents camins rurals d’Alfafar.

Amb aquest acord, l’Ajuntament i la Comunitat de Regantes incrementen la seua vinculació per a una major eficiència en l’adequació dels camins rurals.

L’Ajuntament d’Alfafar i la Comunitat de Regantes del Canal de Reg del Riu Turia han signat un conveni de col·laboració per a coordinar les tasques d’esbrosse, adequació i manteniment dels camins rurals d’Alfafar, camins pels quals transcorre la xarxa de sèquies pertanyent a la Comunitat de Regantes.

Amb aquest acord, la Comunitat de Regantes, que s’encarrega del manteniment i esbrosse de les cotes, caixers, motas i talusos de les sèquies quan els camps per al cultiu d’arròs no estan inundats, realitzarà també les tasques d’adequació, neteja i rehabilitació dels més de 20.000 metres que ocupen els camins rurals del terme municipal d’Alfafar.

Com estableix el conveni de col·laboració signat, els treballs a realitzar per la Comunitat de Regantes es duran a terme en un mínim de tres actuacions anuals i consistiran en el pas d’una desbrozadora de fulles acoblada en un tractor agrícola per a deixar els marges dels dotze camins lliures i nets de pedres, plàstics i ferro. D’aquesta forma se cerca millorar les condicions en els treballs agrícoles que es realitzen en les més de 700 hectàrees situades en el Parc Natural de l’Albufera i pertanyents al municipi d’Alfafar.

L’Ajuntament d’Alfafar es reunirà com a mínim una vegada a l’any amb la Comunitat de Regantes per a verificar les tasques realitzades i per a coordinar les actuacions de reparació i manteniment pertinents. Amb aquest conveni de col·laboració, l’Ajuntament confirma la importància de la conservació i reparació de les zones i cominos de l’entorn rural d’Alfafar tant per al seu ús de les agricultors i famílies que viuen del cultiu com de tots les i els veïns de la localitat.

Deixa el teu comentari