Picassent celebra la VIIIa edició de l’Aplec de Danses Populars Escolars amb l’alumnat del municipi

Més de 300 xiquets i xiquetes oferixen un espectacle de dansa i música que reunix tradició i cultura, finalitzant així la setmana de celebracions del 9 d’octubre.

La plaça de l’Ajuntament ha sigut este matí l’escenari de la celebració de l’Aplec de Danses Populars Escolars de la localitat, que ha reunit al voltant de 350 xiquets i xiquetes en una trobada que es celebra anualment i que ja suma 8 edicions.

L’alumnat de segon i tercer cicle de primària de diferents centres de Picassent ha demostrat els seus coneixements i habilitats amb diverses danses populars acompanyades de la música més tradicional del tabal i la dolçaina del Grup Cultural Ball de Bastonots, a més d’altres composicions populars amb flauta de bec. Els participants, dels centres escolars del municipi, com ara Sant Ignasi, Vallivana, Príncep d’Espanya, Les Carolines i Sant Cristòfor, han delectat el públic present amb balls com Les Vetes, Troika, El vals del meu xiquet i La Dansa dels Pastorets del Corpus.

L’alcaldessa, Conxa Garcia, que ha estat acompanyada de la regidora d’Educació, Belén Bernat, els ha donat la benvinguda i ha gaudit dels balls dels xiquets i xiquetes. La primera edil ha assegurat que “este tipus d’esdeveniments són molt importants per mantindre les tradicions i saber d’on venim”, afegint que “la cultura popular ha de ser clau en l’educació dels i les joves del nostre poble”.

Per a finalitzar l’espectacle, tot l’alumnat participant a esta jornada ha ballat la dansa més característica de Picassent: el Ball de Bastonots. A més, la regidora ha fet entrega d’un socarrat, tauler típic valencià, a cadascuna de les escoles com a record i agraïment a la seua participació en l’aplec.

Deixa el teu comentari