Ple total a la placeta Fonda en la IX Trobada de Bandes “Ciutat de Sueca”

Sueca, 09/07/2018. Este dissabte passat a la vesprada, la placeta Fonda, plena de gom a gom, va tornar a acollir un any més la ja tradicional Trobada de Bandes “Ciutat de Sueca”, que enguany celebrava la seua novena edició. Prèviament al concert, les tres bandes participants, l’Ateneu Musical de Sueca, sota la direcció de Santiago Escrivá; l’Associació Musical Canalense de Canals, amb Dídac Bosch com a director; i la Societat Unió Musical de Sueca, amb el seu director Fernando Parrilla, van desfilar pels carrers de costum, des del passeig de l’Estació.

L’acte va reunir centenars de persones que van poder gaudir d’este important certamen musical a l’aire lliure, que s’ha convertit ja en una tradició quan arriba l’estiu, i enguany arribava amb un marcat caràcter de celebració per la recent declaració de les bandes valencianes com a Bé d’Interés Cultural Immaterial (BIC). Van assistir també, en representació de la corporació municipal, l’alcalde en funcions, Salvador Campillo; el regidor de Cultura, Vicent Baldoví; i altres membres de la corporació municipal com ara els regidors Julio Serra, Salvador Giménez i Fernando Franco.

En el concert de l’Ateneu Musical va sonar el pasdoble “Rafael, Paco y Antonio José”, del compositor Ferrer Ferran i “Banja Luka”, de Jan de Haan; en el torn de la convidada, l’Associació Musical Canalense, el pasdoble “Valencianeta”, de Luís Martí Alegre; “Diego de Acevedo”, de Miguel Asins Arbó i “Cleydael Castle” de Marcel Peeters. Per últim, l’amfitriona, la Unió Musical, va estrenar el pasdoble “Al mestre Ramon”, de Maximiano Martínez Caño dedicat al mestre Ramon Herrero García, qui va ser director de la banda simfònica en els anys 1984 i 1985, homenatjat en esta edició després de la seua mort en el passat 2017, i finalment “Háry János”, de Zoltán Kodály amb transcripció de Ramon Herrero García.

Entre els assistents a la vetllada, cal destacar també la presència del president de la Confederació Nacional de Societats Musicals, Vicent Cerdá i els presidents comarcals de la Federació Valenciana de Societats Musicals de la comarca de Camp de Morvedre, Fina Gómez, i de la comarca de la Costera, Roberto Escobar.

Al finalitzar, el regidor de Cultura i l’alcalde en funcions van entregar als directors i presidents de les tres societats musicals un pergamí en record de la seua participació en este certamen. Baldoví va felicitar-les pel magnífic concert oferit així com per la merescuda recent declaració com a BIC, tot reconeixent la seua «importantíssima aportació en una terra tan vinculada a la festa i la cultura», mentre Campillo va fer un agraïment exprés a les tres bandes per l’esforç que han dedicat a l’organització d’esta novena edició, alhora que va augurar una pròxima exitosa desena trobada de bandes.

Deixa el teu comentari