PP de Burjassot: Burjassot necessita un pla per a reduir l’alta incidència de COVID

Marcos Campos assenyala que davant les altes dades de contagis la Conselleria hauria de reforçar els centres de salut.

La segona ona del coronavirus, que els portaveus sanitaris nacionals van assegurar que no seria tan perjudicial com la primera, ha enxampat amb la guàrdia baixada a totes les institucions que ara a la carrera estan prenent mesures moltes vegades contradictòries per la falta d’un lideratge clar a nivell nacional.

Estem veient que la bona situació i la baixa incidència del virus que venien des del Govern de Botànic era un miratge que es devia al fet que som la regió espanyola que menys proves PCR en relació amb la població. Els llits ocupats per pacients amb coronavirus als hospitals valencians superen ja el 10% i més de 1.600 positius en un sol dia, són xifres que no retrotrauen als moments més durs que vivim durant el primer confinament.

El portaveu del grup municipal del Partit Popular a Burjassot, Marcos Campos, va assenyalar que “a Burjassot les dades estan en màxims de la nostra comarca i són molt superiors a ciutats homologables a la nostra, tenim una incidència acumulada de 457,61casos per cada 100.000 habitants, superant per molt els estàndards que marca en Ministeri de Sanitat”.

“Davant aquesta situació els centres de salut estan desbordats per la quantitat de càrrega de treball que han de suportar i no poden atendre a tothom donant el creixement exponencial dels casos i generant un malestar que acaben pagant injustament els professionals sanitaris que estan deixant la pell i la salut lluitant contra el virus” sosté Campos.

El Partit Popular exigeix que la Conselleria pose en marxa les següents mesures amb caràcter d’urgència: la realització de proves PCR en 24 hores com a màxim, que comencen a realitzar-se massivament test d’antígens atés que es coneixen els resultats en 15 minuts i que es reforce amb més sanitaris els dos centres de salut de Burjassot.

Les mesures anteriorment esmentades han d’implementar-se des del Govern local amb una major difusió de campanyes de conscienciació per a la ciutadania que no es limiten a les xarxes socials, un augment de la presència de la policia local que garantisca el compliment de la normativa i amb sancions si són necessàries davant els actes incívicos que puguen perjudicar la salut dels burjassotenses.

Finalment, Campos va apuntar que “tots hem de remar en la mateixa direcció per a lluitar contra el virus, li ho devem als que han mort a causa del coronavirus, als sanitaris que lluiten dia a dia contra la pandèmia i a les Forces i Cossos de Seguretat que vetlen la nostra seguretat en aquests temps incerts”. “Des del Partit Popular continuarem treballant en propostes en positiu que siguen beneficioses per a tots els veïns de Burjassot” va concloure el portaveu popular.

Deixa el teu comentari