Preetz de Malatesta gana el XXXVI Concurs de Teatre Vila de Mislata

El premi de l’espectador, molt valorat per les companyies, ha sigut per al grup Els Ubús, de Castelló

La companyia Malatesta Teatre d’Algemesí es va alçar amb el premi a millor espectacle del concurs Vila de Mislata per a companyies no professionals, en la seua trenta-sis edició. Ho va fer amb la seua obra Preetz. Teatre Circ d’Alcoi partia també com a favorita amb l’espectacle Central Park West, i va guanyar el segon premi. El tercer va anar a parar a la companyia La Trinxera (Mislata) que presentava la seua obra Midnight.

Els primers van interpretar al Vila de Mislata l’obra Preetz, de Paula Úbeda, que conta la història d’una jove parella d’alemanys jovençans que lloguen una casa en aqueixa ciutat alemanya que dóna nom a l’obra, i on un succés tràgic i inesperat canviarà el rumb de la seua relació.

El grup teatral Els Ubús, de Castelló, va guanyar el premi de l’espectador, un guardó molt valorat per les companyies, que no concedeix el jurat sinó els propis espectadors del certamen. Ho van aconseguir amb la interpretació de Arlequí, Servidor de dos Patrons, un text de Carlo Goldoni.

Els de Passeig Teatre, de Cullera, que optaven per nominacions als millors premis, van fer una adaptació de l’obra de Nikolái Gógol, Diari d’un boig, ambientada al Sant Petersburg de principis del segle XIX.
També van ser candidates a guanyar aquesta edició del premi de millor espectacle les companyies Zorongo Teatre de Bétera, pel crèdit i La Trinxera, de Mislata, per l’obra Midnight, que finalment va quedar tercera classificada.

El Vila de Mislata va entregar també premis al millor actor (José Sebastià), millor actor de repartiment (Ximo Montañés), millor actriu (Rocío Chico), millor actriu de repartiment (Eva Vega), millor direcció (Paula Úbeda) i els premis “Matíes Ruiz” a l’ús de la llengua i la dicció (Teatre de la Lluna), i el “Nemesio Batres” a la millor estètica de conjunt (Passeig Teatre).
El jurat, compost per Paco Alcón, Empar Ferrer, Joan Carles Rosselló, José Vicente Peiró i Rosa Sanmartin va tornar a donar prestigi al certamen.

Deixa el teu comentari