Professionals incondicionals amb els xiquets i les xiquetes que més ho necessiten

Madrid, 15 de març de 2020. Aldeas Infantiles SOS vol reconéixer públicament la labor de tots els professionals que en aquests moments d’incertesa i dificultat estan donant el millor de si mateixos per a solucionar la crisi sanitària. Molt especialment, l’organització vol posar en valor l’inestimable treball d’aquells professionals que estan dedicant el seu temps, el seu esforç i el seu afecte a tots els xiquets i les xiquetes que més el necessiten: aquells que creixen privats de la cura dels seus pares al nostre país i que ara, més que mai, precisen de figures de referència estables que els aporten protecció, afecte, confiança i tranquil·litat.

A Espanya hi ha quasi 50.000 xiquets i xiquetes que no poden créixer amb els seus pares i que viuen sota una mesura de protecció. Xiquets i xiquetes les cures de les quals i el benestar de les quals depén de professionals i educadors que els dediquen el seu afecte i el seu temps, sense condicions. Entre ells es troben els professionals de Llogarets Infantils SOS, que en aquests moments estan reforçant la seua labor perquè els 452 xiquets i xiquetes als quals acompanyem cada dia visquen aquesta crisi amb la mateixa seguretat i amb la mateixa calma amb les quals ho faran qualsevol dels nostres fills.

Són professionals que moltes vegades passen desapercebuts, la labor dels quals es desconeix i dels quals els mitjans a penes parlen, però que aporten un gran valor social i que contribueixen al benestar col·lectiu. El seu compromís, la seua responsabilitat, la seua audàcia en temps difícils, la seua disponibilitat plena i el seu afecte són alguns dels valors que els defineixen. I gràcies al seua incondicionalitat aconsegueixen que aquells xiquets que han passat per situacions difícils i traumàtiques, com és la separació de les seues famílies, aconseguisquen tirar avant i tindre una vida plena i feliç.

Aldeas Infantiles SOS vol entonar-los el seu més sincer agraïment en aquests moments difícils. Gràcies a la labor d’aquests educadors, d’aquests professionals incondicionals, així com de tot el personal de manteniment i de suport, l’organització continuarà oferint durant aquesta crisi el millor de si mateixa als xiquets i les xiquetes que més ho necessiten.

Sobre Aldeas Infantiles SOS

Aldeas Infantiles SOS, present a Espanya des de 1967, és una organització internacional, privada, d’ajuda a la infància, sense ànim de lucre, interconfesional i independent de tota orientació política. Es va fundar en 1949 en Imst (Àustria) i hui està present en 136 països. En 2016 va ser guardonada amb el Premi Princesa d’Astúries de la Concòrdia.
La seua missió és atendre xiquets i joves que es troben en situació de vulnerabilitat, impulsant el seu desenvolupament i autonomia mitjançant l’acolliment en entorns familiars protectors i l’enfortiment de les seues xarxes familiars, socials i comunitàries. Treballa per a enfortir a les famílies vulnerables, de manera que puguen atendre adequadament els seus fills; protegeix als xiquets que s’han vist privats de la cura parental, als quals brinda un entorn familiar protector en el qual puguen créixer sentint-se volguts i respectats, i acompanya als joves en el seu procés de maduració i independència.

Comenta la notícia