El projecte de l’obrador col·laboratiu guanya el premi «Crea una idea al mercat de la Vila»

L’Ajuntament d’Alzira, a través de les regidories de Desenvolupament Econòmic i Comerç, i l’Agència municipal IDEA, han seleccionat el projecte guanyador de «Crea una idea al mercat de la Vila», el qual tindrà durant un any un dels establiments de forma gratuïta per a poder desenvolupar el seu projecte. Es tracta de la creació d’un obrador col·laboratiu al mercat municipal per donar a eixida a productes artesans.

Engany és la segona edició d’aquest concurs que pretén donar una oportunitat a nous emprenedors i posar en marxa projectes que destaquen pel seu component I+D+i, així com també donar un impuls al nostre Mercat. Els guanyadors del concurs han sigut: Dolors Ferrer i Isis Rodrigo pel seu projecte de l’obrador col·laboratiu, proposta destinada a l’elaboració de dolços de garrofa i conserves naturals. Cal dir que altres mercats municipals, com els de Villena o València, ja ho tenen en marxa, i en altres comarques són habituals en els mercats de la terra que s’organitzen.

Aquesta iniciativa està inclosa dins del “Viatge de l’empleabilitat” que ha elaborat IDEA, en la que es pretén potenciar també els emprenedors: des del seu assessorament per posar en marxa una empresa, un pla de viabilitat, possibilitats de finançament amb crèdits reduïts, formació i altres ajudes (Emprén). En el tribunal seleccionador han participat el CIFP Luis Suñer, AEA i el CEEI-València.

El regidor de Desenvolupament Econòmic, Projectes Europeus i Treball, Ivan Martinez, ha destacat que: “amb la cessió d’un lloc en el Mercat Municipal de la Vila es persegueix la revitalització d’aquest mercat emblemàtic de la ciutat. A més, es pretén que servisca d’una infraestructura d’acollida temporal pensada per ubicar empreses en els seus primer passos. L’impuls de l’autoocupació exigeix de fórmules que faciliten i milloren la posta en marxa de les noves empreses, especialment xicotetes empreses que troben majors dificultats en les fases inicials. Amb el premi “Una IDEA al mercat municipal de la Vila” es pretén premiar la qualitat i innovació per a constituir un nou negoci en un punt cèntric i modern com el Mercat Municipal de la Vila. A més, també es vol fomentar l’emprenedurisme i facilitar l’establiment de nous negocis a aquest mercat.”

Aquest premi ha sigut possible també amb la col•laboració de la regidora de comerç, Isabel Aguilar, i ha estat aprovat per la Junta d’Administració del Mercat i el Consell Econòmic i Social.

   

Deixa el teu comentari