Quart de Poblet incrementa un 52% el reciclatge des de 2017

El Consistori centra el seu treball en la formació i conscienciació de la ciutadania per a potenciar la separació selectiva de residus
Les quarteras i quarteros reciclen 1.060 tones durant 2019


Quart de Poblet es manté com a municipi pioner en sostenibilitat i reciclatge, i així ho demostren les dades de la recollida selectiva de residus: les quarteras i quarteros han reciclat 1.060 tones en 2019 entre cartó, vidre i plàstic, un increment del 52% des de 2017.

L’Ajuntament de Quart de Poblet va ser dels primers municipis de l’Horta a aprovar polítiques actives de reciclatge i a implantar un nou sistema de gestió de residus respectuós amb el medi ambient. Per això, l’àrea de Desenvolupament Urbà Sostenible i Transició Ecològica i Canvi Climàtic, liderada pel regidor Juan Medina, ha realitzat durant tot aquest temps campanyes de conscienciació i formació sobre la recollida selectiva, conscient que la participació ciutadana és un factor clau d’èxit en les estratègies de reciclatge.

El plàstic ha sigut el material que més ha notat aquest canvi en la mentalitat col·lectiva, passant de les 228’26 tones reciclades en 2017 a les 405’04 de 2019. Si bé, el vidre i el cartó, el reciclatge del qual porta més temps interioritzat en la població, també han vist com augmentaven els seus índexs de reciclatge, arribant a les 262’2 tones i a les 392’04, respectivament.

D’igual manera, també s’han anat incrementant de manera gradual el nombre de contenidors per a cada tipus de material, comptant ara amb un parc total de 297, amb 105 destinats al vidre, 93 al cartó i 99 al plàstic.

El següent repte que ha assumit l’Ajuntament és la correcta implantació de l’anomenat cinqué contenidor, destinat a la matèria orgànica, diferenciant-ho de l’assenyalat per a la resta. Així queda recollit en la nova ordenança municipal Reguladora de la Gestió dels Residus Domiciliaris i assimilats en el municipi, l’objectiu del qual és garantir la bona gestió dels residus durant tot el procés, sense que afecte la qualitat de vida ni perjudique la salut ni al medi ambient.

També s’ha constituït la Comissió de Seguiment de Prevenció de Residus, a través de la qual es realitza el control de l’aplicació de la nova ordenança i la vigilància exhaustiva de tot el procés de selecció de residus, assegurant una major rapidesa en la resolució de les incidències, alhora que s’optimitzen els serveis.

Finalment, es posarà en marxa l’Oficina de Prevenció de Residus i Canvi Climàtic, un ens obert a la ciutadania, dependent de la pròpia regidoria, que canalitzarà les demandes ciutadanes, denúncies i altres tràmits relacionats amb la gestió de residus.

Deixa el teu comentari