Quinze persones detingudes pel robatori de 200.000 quilos de taronges en la província de València

Les comarques més afectades són la Ribera i la Costera.

La Guàrdia Civil hi ha detingut 15 persones i investiga altres 4 amb edats entre els 30 i els 62 anys de diverses nacionalitats, implicats en diferents graus en delictes de robatori amb força i falsedat documental, entre altres.

L’operació ‘Datados’, realitzada per l’equip Roca de la Guàrdia Civil de Xàtiva, es va iniciar en el mes de gener, quan es va conéixer que en diverses comarques s’estaven furtant grans quantitats de taronges.

L’operació s’ha realitzat en dues fases per poder identificar, localitzar i detenir als autors dels fets.

La primera fase, desenvolupada en les localitats de Montesa, Canals i Xàtiva, s’ha detingut a quatre persones. La segona fase, duta a terme en les localitats de Sellent, Alberic, Càrcer i Sumacàrcer, altres onze han sigut detingudes i al voltant de 4 s’investiguen.

En les operacions s’han inspeccionat 9 magatzems de compra de taronja per a l’elaboració de suc. Els presumptes autors dels fets, es dedicaven a robar els cítrics aprofitant les hores d’absència dels agricultors. Posteriorment falsificaven els documents, utilitzant algunes dades de l’agricultor o inventant-se les dades.

Deixa el teu comentari