Ribó demana al Govern Central que les ciutats puguen gestionar els fons de la Unió Europea per a la reconstrucció

L’alcalde de València s’ha reunit amb el secretari d’Estat per a la UE

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha argumentat davant el secretari d’Estat per a la Unió Europea del Ministeri d’Assumptes Exteriors, Juan González Barba, la importància de que els ajuntaments participen en l’execució dels fons de la Unió Europea.

El primer edil ha explicat que la contribució dels és imprescindible per l’agilitat i per la proximitat amb les problemàtiques que afecten als veïns. Per això, explica que els ajuntaments han de tindre un paper clau en la presa de decisions i la gestió dels fons.

València, des de l’any 2015, ha fixat com a prioritat la recerca i gestió de fons europeus,ja que els seus projectes es duen a terme amb els criteris de sostenibilitat, innovació i justícia social que marquen les institucions comunitàries. Per aquest motiu, l’Ajuntament de València insisteix en les possibilitats econòmiques i de modernització que ofereix Europa.

Amb aquest objectiu, l’alcalde ha encetat una ronda de reunions amb representants públics com la que s’ha celebrat amb el secretari d’Estat per a la Unió Europea, Juan González-Barba. Tal i com ha explicat Ribó, s’ha considerat la capacitat que tenen els ajuntaments perquè els fons europeus arriben a la majoria de la població.

A més, han analitzat la situació actual de la Unió Europea i les relacions d’aquesta amb els seus membres, i concretament amb l’estat espanyol. Pel que fa a la ciutat de València, l’alcalde ha remarcat la sintonia mantinguda amb el secretari d’Estat per tal de tendir ponts amb la resta de ciutats mediterrànies, propiciant acords de col·laboració que superen territoris i fronteres. D’aquesta manera, es podrien afavorir els intercanvis econòmics i comercials, però també culturals i de caràcter social.

Deixa el teu comentari