Sanitat acabarà esta setmana amb l’administració de segones dosis a 9 de cada 10 persones d’entre 60 i 69 anys

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública conclourà esta setmana el procés d’immunització completa en les persones d’entre 60 i 65 anys, després de diverses setmanes en les quals s’ha anat avançant amb l’administració, sobretot amb AstraZeneca, de segones dosis de la vacuna contra la COVID-19 entre persones d’aqueixa franja d’edat. El mateix succeirà amb persones menors de 60 anys pertanyents a col·lectius essencials.

La notable reducció de segones dosis pendents que ja s’ha notat en aquesta esta setmana farà que, a partir de la pròxima, les persones vacunades amb AstraZeneca que complisquen 8 setmanes des de la primera dosi siguen citades per a vacunar-se en els seus corresponents centres de salut.

D’altra banda, el grup de persones d’entre 66 i 69 anys vacunades amb Pfizer ja van rebre la segona dosi per a completar la pauta de vacunació, la qual cosa situa en el 92% de persones d’entre 60 i 69 que van rebre la primera dosi i que, al final d’aquesta setmana, hauran rebut la pauta completa.

Segons la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública s’ha donar una resposta efectiva al compliment dels terminis en les pautes de cada vacuna i això succeirà la següent setmana amb les 265.000 vacunes de Pfizer que s’administraran.

Comenta la notícia