Sanitat adquireix un nou TAC de 64 corts per a l’Hospital General de València

El servei de Radiodiagnòstic del General millora la seua atenció als pacients en augmentar i modernitzar el seu equipament tecnològic

El nou TAC redueix la dosi de radiació i millora la resolució

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha adquirit un nou TAC de 64 corts per a l’Hospital General de València, un equip de major precisió que possibilita l’obtenció d’una millor resolució sense augmentar la dosi de radiació que rep cada pacient.

Aquest nou TAC, d’adquisició pròpia, se suma al TAC de 16 corts rebut el mes de juliol passat. D’aquesta manera, l’hospital incrementa el seu equipament en passar de disposar d’un equip als dos actuals.

A més, el servei de Radiodiagnòstic compta des d’el mes de juliol passat amb un nou equip de Ressonància Magnètica de 1’5 tesla i, a mitjan novembre, s’instal·larà una segona màquina de Ressonància Magnètica.

“Aquests quatre nous equips suposen una important millora per al servei que presta l’hospital als pacients, ja que incorporen majors aplicacions. Entre elles, els últims avanços en ressonància mamària, anàlisi morfològica i funcional cardíac i vascular, així com tècniques avançades de neuroimagen: perfusió, espectroscopía i tractografía”, ha subratllat el director gerent de l’hospital, Enrique Ortega.

D’altra banda, el departament València-Hospital General té previst, també per a l’any vinent, comptar amb un nou equip de RM i de TAC en el seu centre d’especialitats de Torrent.

Menor radiació

El TAC que ha adquirit l’Hospital General és un aparell de 64 corones, que té una àmplia obertura del gantry (tub) de fins a 70 cm. per a evitar possibles claustrofòbies dels pacients.

Disposa d’un nou sistema d’adquisició d’imatges que millora la resolució espacial i utilitza menor dosi de radiació (fins a un 82%), que és molt important en població en general i en la infantil en particular.

“La disminució de la dosi de radiació, amb obtenció d’imatges amb una resolució excel·lent, és fonamental per a evitar l’exposició dels pacients a la radiació i obtindre imatges de diagnòstic de qualitat”, ha afegit Ortega.

El sistema que incorpora aquest aparell s’ha dissenyat per a reduir els nivells de soroll, millorar la capacitat de detecció de contrast i reduir la dosi en la realització d’exploracions rutinàries en qualsevol examen i pacient. A més, disposa de gran varietat de tecnologies que ajuden a supervisar, mesurar i controlar aquesta dosi.

Amb tot això, es realitzaran més estudis en menor temps, ja que augmenta el flux de treball fins a un 40%. S’optimitza així el treball diari i s’assumeixen exàmens complexos imprevistos, principalment del servei d’Urgències.

Deixa el teu comentari