Sanitat confirma 11 nous casos positius de coronavirus en la Comunitat Valenciana

En aquest moment, en la Comunitat Valenciana hi ha 74 casos actius

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha confirmat aquest matí 11 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana dónes de l’última actualització realitzada al migdia del dimarts.

Quatre d’aqueixos nous casos s’han registrat en la residència de la província de València, que se sumen als dotze dels quals és va adonar aquest dimarts, per la qual cosa en total hi ha 16 casos positius en aquest centre.

Així mateix, a la província de València s’han detectat zinc casos més. Un d’ells és un menor, el cas del qual és importat, que presenta simptomatologia lleu i és recupera en el seu domicili. El segon dels casos és el d’una dóna, professional sanitària, que presenta simptomatologia lleu, és troba en el seu domicili i el cas del qual és també importat.

El tercer afectat és un home que te pneumònia, el seu estat no revist gravetat encara que roman ingressat perquè compleix els criteris d’ingrés. A més, una dóna que ha donat positiu és un cas importat i roman en el seu domicili. L’últim positiu és un home que és recupera en el seu domicili i és un cas secundari, contacte d’un positiu anterior.

A més, a la província d’Alacant s’han registrat dos casos: és tracta d’un home i una dóna, contactes d’un positiu anterior. Tots dos tenen pneumònia i estan ingressats perquè compleixen els criteris indicats per a això.

Per tant, en aquest moment en la Comunitat Valenciana hi ha 74 casos actius: 3 a la província de Castelló, 51 en la de València i 20 a la província d’Alacant.

De tots aquests casos, 21 és troben ingressats i 37 és recuperen en el seu domicili, mentre que els 16 casos positius de la residència de persones majors és troben en el centre.

La consellera ha manifestat també que 69 professionals sanitaris és troben en aïllament preventiu.

Fins al moment s’han realitzat un total de 1.626 proves amb resultat negatiu, i el telèfon 900 300 555 ha atés quasi 9.900 crides dónes de la seua posada en marxa. De totes dobles eles, més del 20% sol·licita informació general i només el 13% correspon a persones que presenten símptomes compatibles amb la malaltia i compleixen criteris clínics.

Mesures extraordinàries

La consellera de Sanitat ha informat de dues resolucions que ha emés seguint els recomanacions del Ministeri de Sanitat i que seran notificades a totes els parts. Una d’dobles eles és refereix a la suspensió dels Falles de València i de la Magdalena de Castelló.

Aquesta mesura suposa l’ajornament de tota mena d’activitats d’alta concurrència com la plantà, mascletàs, castells de focs artificials, ofrenes, processons, desfilades i cercaviles, carpes, concerts i revetles i festejos taurins.

La segona resolució és refereix als competicions o partits de caràcter professional que no podran celebrar-s’en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana més que a porta tancada i sense assistència de públic fins a nova resolució.

Comenta la notícia