“Sanitat hauria de reconèixer també les demores en consultes externes, les Urgències saturades, el caos del pàrquing i les irregularitats en compres”

SanitatSolsUna ha celebrat avui que la Conselleria de Sanitat “per fi reconega que la llista d’espera en l’Hospital d’Alzira és major que fa tres mesos i que l’hospital funciona pitjor que abans de la reversió”. “És el mateix que va dir l’adreça del centre”, afigen dónes- de l’associació que defensa la qualitat en la Sanitat amb independència del model de gestió.

Es lamenten, no obstant açò, que semble que “l’objectiu de la Conselleria siga igualar les demores amb la mitjana dels hospitals valencians, que siem- pre han tingut llistes d’espera molt més llargues que Alzira, tant en l’àrea quirúrgica com per a consultes. L’Hospital de la Ribera tenia, abans de la re- versió, llistes d’espera entre 40 i 60 dies, tal com va reconèixer ahir la Conse- llera, la qual cosa suposa dos mesos menys que la mitjana dels hospitals de la Comunitat Valenciana segons les dades oficials”.

A més, afigen des de SanitatSolsUna, “Sanitat hauria de reconèixer també les demores en les consultes externes, que s’han disparat a pesar que intenten retardar les cites, el col·lapse de les Urgències amb pacients en els passadissos com mai s’havia vist en el mes de juliol, el caos en l’aparca- esmente, els problemes per a contractar professionals, sobretot pediatres i metges de família i les irregularitats en les compres que la Conselleria co- noce”.

“En aquest exercici de transparència i sinceritat que agraïm que faça la nova Consellera, deuria també incloure el reconeixement dels molts problemes que s’estan vivint en l’Hospital de la Ribera després de la re- versió, des del punt de vista dels pacients, però també dels profe- sionales”, expliquen. Des de l’Associació asseguren que “ens arriben tots els dies queixes de pacients”. Però a més, afigen, “no podem oblidar-nos dels professionals, als qui es va assegurar que gens canviaria en les seues condicions de treball i que estan patint canvis d’horaris, trasllats forçosos, en alguns casos assetge i mobing, no els paguen els incentius o els deixen a deure part de l’extra d’estiu”.

“Per desgràcia, el desastre en l’Hospital de la Ribera és a tots els nivells: en l’atenció als pacients, en la gestió del personal, en l’organització dels serveis i fins a en l’aparcament”, asseguren des de SanitatSolsUna. El que demostra que en només tres mesos “la reversió ha fracassat”. “És una pena però l’Hospital de la Ribera mai tornarà a ser el que era”, han amb- cluido.

Deixa el teu comentari