Sanitat participa amb dos projectes en l’II Esdeveniment Pitching del Consell Europeu d’Innovació per a compradors públics del sector de la salut

La conselleria ha sigut seleccionada entre 30 compradors públics de tota Europa per les seues solucions contra la COVID-19

El projecte IMAS i el projecte MPBD suposen una fita en el control i monitoratge de malalties

. La Conselleria de Sanitat i Salut Pública ha participat, seleccionada entre 30 compradors públics de tota Europa, en el segon ePitching per a compradors públics, organitzat pel Consell Europeu de la Innovació.

L’objectiu de l’esdeveniment, introduït pro Jean-David dolent, director del EIC i per Inrene Norstedt, directora en el departament d’Investigació en Salut i Medicina Personalitzada, és posar en contacte a 20 empreses tecnològiques amb entitats que sol·liciten respostes davant la COVID-19.

Les àrees d’innovació en les quals es desenvolupen els projectes abasten la telemedicina, la gestió remota, la intel·ligència artificial i l’anàlisi i predicció de dades.

Per part de la conselleria, ha sigut la directora general de Planificació, Eficiència Tecnològica i Atenció al Pacient, Plans Cuenca, qui ha presentat dos projectes revolucionaris en el camp de salut, en els quals participa la conselleria, el projecte IMAS i el projecte Medicina Personalitzada – Big Data (MPBD).

La realització de tots dos projectes es farà a través de Compra Pública d’Innovació, una eina que permet impulsar l’activitat innovadora dins del sector públic.

Durant l’esdeveniment, mitjançant la tècnica del “elevator-pitch” (presentació breu i atractiva d’un projecte), s’han llançat reptes per a exposar els objectius perseguits pels compradors públics i les tecnologies que ofereixen les empreses i startups tecnològicament més avançades.

Projecte IMAS

IMAS té un alt impacte en l’àrea de salut de la Comunitat Valenciana en permetre un diagnòstic i seguiment de malalties més precís i segur mitjançant imatge PET d’alta resolució espacial amb baixes dosis de radiació, una cosa especialment rellevant en l’estudis de població pediàtrica i en pacients que requereixen de repetides exploracions per a monitorar la resposta al tractament.

El PET de cos complet té una sensibilitat superior, major cobertura angular i precisió en la qualitat d’imatge. L’augment de la sensibilitat i precisió permetrà reduir les dosis del radiofàrmac administrat i el cost associat, a més d’acurtar el temps d’exploració mantenint una qualitat d’imatge i informació diagnòstica excel·lent.

El projecte IMAS, va ser seleccionat pel MCIN, amb la col·laboració del ministeri competent en matèria de sanitat i de l’Institut de Salut Carles III, seguint el procediment establit per a la selecció d’operacions FEDER de l’Actuació 004: Línia Foment de la Innovació des de la Demanda (FID) i de la compra pública d’innovació (CPI) del Programa Operatiu FEDER Plurirregional d’Espanya (POPE) 2014-2020.

Projecte Medicina Personalitzada Big Data (MPBD)

Aquest projecte, en col·laboració amb el Servei Canari de Salut, promou la utilització dels últims avanços en les tecnologies de la comunicació i la informació, com el big data i la intel·ligència artificial, per a facilitar una major personalització de l’atenció sanitària, amb el consegüent benefici per al pacient i, al mateix temps, permetrà crear eficiències en el sistema, optimitzant la utilització dels recursos disponibles.

Els reptes que pretén abordar el projecte són la creació d’una interfície pacient-sistema sanitari per a registre de dades, assistida per intel·ligència artificial, així com d’eines de suport a la decisió clínica i una plataforma tecnològica que de suport als anteriors.

Es tracta de comptar amb més instruments per a fer diagnòstics més precisos i protocols clínics personalitzats especialment per a persones amb malalties cròniques, oncològiques o malalties rares.

El projecte s’emmarca dins del Programa Operatiu FEDER Plurirregional d’Espanya 2014–2020, gestionat pel Ministeri de Ciència i Innovació, i de la mateixa línia de Foment de la Innovació des de la Demanda citada per al projecte anterior.

Deixa el teu comentari