Sanitat redueix en 15 dies la demora per a una intervenció quirúrgica

El retard estructural del mes d’abril se situa en 127 dies

La llista d’espera quirúrgica per a ser intervingut als hospitals de la Comunitat Valenciana se situa en 127 dies de demora estructural el mes d’abril.

La disminució de la càrrega assistencial provocada pels efectes de la COVID-19, ha permés l’increment de l’activitat quirúrgica. Cal recordar que el 8 de gener passat va cessar l’activitat quirúrgica per a pacients en llista d’espera. En aqueix moment, eren 65.400 els pacients pendents de ser intervinguts i 142 els dies de demora.

El 17 de març va començar a recuperar-se l’activitat en els quiròfans, més enllà de les intervencions urgents i que no poden ser ajornades, fins a arribar a final d’abril amb 127 dies de demora i un total de 61.387 pacients en llista d’espera.

Així, en aquests moments la demora estructural s’ha reduït en 15 dies respecte al mes març, quedant en 127 dies, i s’ha reduït el nombre de sol·licituds actives en 1.260 pacients, tot i que entre març i abril s’han incorporat uns 30.000 pacients nous.

Segons ha indicat la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, “una vegada hem pogut recuperar progressivament l’activitat quirúrgica, hem sigut capaces d’atendre no sols l’urgent i no demorable, sinó anar incrementant a bon ritme les operacions a pacients en llista d’espera”. Andrés ha ressenyat que el mes d’abril “s’han realitzat 11.642 intervencions només de llista d’espera, la qual cosa suposa un increment del 9% en relació amb el mes anterior”.

Cal destacar que la demora ha disminuït en totes les especialitats, més encara en Dermatologia on s’ha vist reduïda l’espera en 41 dies, 34 en Cirurgia Pediàtrica, 22 en Urologia i 21 dies en otorrinolaringologia.

“Una vegada més hem de sentir agraïment a l’esforç que realitza el personal sanitari”, ha assenyalat Concha Andrés, i ha volgut destacar “que la recuperació de l’activitat quirúrgica ha permés en poques setmanes la reducció de la demora en tots els hospitals del sistema públic”. “Per posar algun exemple, ací està la reducció de 61 dies a l’Hospital General de Castelló, o els 46 dies menys de demora en el de Vinaròs”.

Deixa el teu comentari