S’inicien els treballs per poder rehabilitar l’Alqueria Falcó de Torrefiel a València

Luisa Notario ha detallat els treballs que permetran redactar el projecte de rehabilitació i condicionament d’este edifici catalogat com a Bé de Rellevància Local. 

Esta setmana començaran els treballs previs, l’estudi geotècnic i l’anàlisi i el càlcul de reforç de cimentació per poder desenvolupar la redacció del projecte bàsic i d’execució de les obres de rehabilitació i condicionament de l’Alqueria Falcó, un edifici catalogat com a Bé de Rellevància Local (BRL) situat al barri de Torrefiel. Així ho ha anunciat la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, qui ha recordat que durant el mandat anterior el consistori va recuperar la titularitat de la propietat de l’alqueria, que s’ha pogut preservar gràcies als treballs de consolidació executats a principis d’any.

Els treballs que ara es desenvoluparan aniran acompanyats per l’assistència tècnica als responsables de la redacció del projecte bàsic i d’execució en allò referent al càlcul de cimentació i estructura. En conjunt tenen un cost de 14.500 euros i s’executaran durant els pròxims dos mesos.

“Amb les obres de gener vàrem garantir la conservació d’este element patrimonial de la nostra ciutat, i en concret del barri de Torrefiel, amb un gran valor etnològic i ara podem avançar en el projecte per rehabilitar-la definitivament com ja hem fet amb molts altres elements patrimonials importants dels nostres barris i pobles”, ha explicat Notario, en referència al Pla d’Intervenció en Edificis Municipals de Valor Patrimonial i Social amb què s’han rehabilitat integralment l’Alqueria del Moro (Benicalap) o el xalet d’Aben Al-Abbar (Camins al Grau) i s’han consolidat, netejat i recuperat altres elements patrimonials com els xalets del Doctor Bartual (Quatre Carreres) i Sancho (Poblats Marítims), la Ceramo (Benicalap), les Alqueries Olba (la Saïdia) o esta alqueria de Torrefiel. “Donem resposta a reivindicacions veïnals històriques però també a la responsabilitat que com a administració pública tenim per recuperar i preservar el patrimoni de totes les valencianes i tots els valencians”, ha afegit Notario. 

L’Alqueria Falcó és un exemple del barroc en l’arquitectura de la casa senyorial valenciana del segle XVII tot i que el seu origen es data dos segles abans. Després de romandre molts anys abandonada i havent sigut objecte d’incendis i ocupacions il·legals que van deteriorar els elements constructius i murs, l’Ajuntament de València la va rescatar de la ruïna l’any 2017 després d’expropiar-la per quasi un milió d’euros. Ja enguany amb les obres de consolidació es va millorar la seguretat exterior i interior de l’edifici i es va frenar el seu deteriorament.

Deixa el teu comentari