S’inicien les obres de reparació del col•lector de Gaianes

La reparació del col•lector posarà fi al vessament incontrolat d’aigües i a les males olors que generava

L’Ajuntament de Carcaixent està duent a terme les obres de reparació del col•lector del Barranc de Gaianes, per tal de solucionar els problemes de vessaments puntuals d’aigua des de la xarxa de clavegueram municipal al cau del barranc. Este col•lector és l’encarregat de transportar totes les aigües residuals generades per les vivendes del sud de la localitat i el Polígon Industrial fins l’EDAR Alzira-Carcaixent, però les fisures i trencaments que presentava des de feia temps provocava que les aigües es vessaren al barranc causant males olors i problemes mediambientals.

Concretament, va a procedir-se a la rehabilitació interior del col•lector mitjançant una mànega contínua reversible junt la reparació dels pous i substitució dels suports rígids per suports flexibles, que amortiguaran les vibracions de les vies del tren que transcorren per dalt del col•lector i que són les que han provocat l’aparició de grietes.

L’actuació, que està previst finalitze en un parell de setmanes, evitarà que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer sancione a l’Ajuntament de Carcaixent per l’existència de vessaments d’aigües residuals al barranc. La reparació es durà a terme gràcies al Pla Provincial d’Obres i Serveis de la Diputació de València i suposarà una inversió de 88.281,10€.

Paco Salom, alcalde de Carcaixent, s’ha mostrat molt satisfet per poder posar fi a un problema que venia estenent-se en el temps. “Si bé el control del barranc – ha explicat- correspon a la Confederació, este organisme, ens instava a buscar una solució, però simultàniament ens estava posant molts entrebancs per tal de concedir-nos les autoritzacions necessàries i poder actuar”. Amb la reparació del col•lector s’acabarà amb les fuites d’aigües residuals a Gaianes “la intervenció ens permetrà estalviar diners de sancions, però sobretot evitarà els episodis de contaminació d’aigües i de males olors que patia el veïnat de la zona de forma periòdica”.

Deixa el teu comentari