Sueca oferirà una programació variada per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

La ciutat de Sueca s’unirà, un any més, a la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que se celebrarà el 25 de novembre. Des de l’Ajuntament, a través de la Regidoria d’Igualtat, s’han programat una sèrie d’actes per a reivindicar la importància d’este dia i demostrar el suport de Sueca (membre de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere) a esta causa que afecta a tota la societat.

“Enguany, hem preparat una programació més extensa per a commemorar este dia tan reivindicatiu, ja que la normativa sanitària està més permissiva. D’altra banda, la Comissió d’Igualtat té previst reunir-se per a fer una valoració i estudi de les últimes mocions presentades al voltant d’este dia”, ha explicat la regidora d’Igualtat, Gema Navarro. 

Les activitats programades començaran dijous que ve 18 de novembre, a les 19 hores, amb l’encesa d’una il·luminació especial en la façana de l’Ajuntament de color morat. El dilluns 22, a les 18.30 hores, a la Biblioteca Pública i placeta dels Molins, s’oferirà una xarrada i exposició fotogràfica amb el títol Es tracta de persones i la performance Cadenes Invisibles. La mostra de fotos podrà visitar-se fins al 30 de novembre. 

El dimarts 23, a les 19.30 hores, el Centre Municipal Bernat i Baldoví acollirà la representació teatral Segarem ortigues amb els tacons, de Contrahecho Teatro. L’entrada serà gratuïta. El dimecres 24, a les 18.30 hores, en l’escala de la Casa de la Cultura, es procedirà a la lectura de poesia reivindicativa en col·laboració de l’Escola de Formació per a Persones Adultes. 

El dijous 25, a les 12 hores, es realitzarà una concentració oberta a tota la ciutadania i minut de silenci junt al banc morat de la placeta del Convent. A les 18.30 hores, en el Casal Jove, s’entregaran els premis del “Concurs d’Eslògans per la Igualtat a les Escoles”. El divendres 26, a les 12 hores, en la plaça de l’Ajuntament, es procedirà a la lectura del manifest commemoratiu pel 25N i s’oferirà el micròfon a tots els col·lectius i ciutadania en general que vulga intervindre. 

I ja al desembre, el dia 14, a les 18.30 hores, a la Casa de la Cultura, s’oferirà una xarrada col·loqui amb el títol Migració i violències masclistes, a càrrec de Creu Roja. Moderarà l’acte Patricia Peris, responsable del departament de la Dona de Creu Roja. 

Finalment, el 15 de desembre, a les 19.00 hores, tindrà lloc la inauguració de l’exposició fotogràfica de Creu Roja Dones del Món, a la sala Els Porxets. 

Deixa el teu comentari