Sueca oferirà una programació variada per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

La ciutat de Sueca s’unirà un any més a la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que se celebrarà el 25 de novembre. Des de la Regidoria d’Igualtat s’han programat una sèrie d’actes culturals i activitats per a reivindicar la importància d’este dia i demostrar el suport del municipi de Sueca a la causa. Fa uns mesos, Sueca va entrar a formar part de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València, un organisme que compta amb 84 ajuntaments membres, als quals l’àrea d’Igualtat de la corporació provincial ofereix la possibilitat de compartir recursos i esforços en la lluita contra esta xacra social que ens afecta a totes i tots. 

“Ahir, en la sessió plenària, vam aprovar per unanimitat de tota la corporació municipal la moció conjunta referent al 25N i, de nou, volem enviar un missatge de força i ànim a les víctimes perquè se senten recolzades a fi de fer el pas i denunciar, i poder eixir com més prompte millor d’eixa situació. Volem també fer una petició, tant als òrgans autonòmics com estatals, perquè resolguen al més prompte possible el tema de les subvencions i recursos econòmics destinats a combatre la violència de gènere en este any, perquè, en estos moments, encara es troben per resoldre”, ha explicat la regidora d’Igualtat, Gema Navarro. 

Les activitats programades començaran divendres que ve 20 de novembre, a les 20 hores, amb l’espectacle de dansa “La pu(n)ta de l’iceberg”, d’Intrat Dansa, que s’oferirà en el Centre Municipal Bernat i Baldoví. Les entrades tindran un preu de 5 euros. 

El dilluns 23, a les 19 hores, a la Biblioteca Pública, es procedirà a la gravació del Programa Mirades Violeta Especial 25N, amb el tema “Confinament Covid-19 i maltractaments”. L’acte serà gravat per la televisió local sense públic. 

El dimecres 25, a les 11.30 hores, es procedirà a la col·locació d’un banc de color morat amb l’eslògan contra la violència de gènere “No faces tracte amb el maltracte”.  A les 19 hores, en el Casal Jove, es llegirà un breu manifest commemoratiu i s’entregaran els premis del Concurs de Murals per la Igualtat en els col·legis. Posteriorment, es presentarà el vídeo “Sueca contra la violència masclista”. 

Finalment, el dissabte 28, a les 19.30 hores, en el Centre Municipal Bernat i Baldoví, s’oferirà la representació teatral “La clau”, de Malatesta teatre. L’acte serà lliure i gratuït. L’entrada es podrà recollir una hora abans en la taquilla. 

Els actes previstos podrien veure’s modificats quant al dia, hora i lloc, depenent de les circumstàncies marcades per les autoritats sanitàries a cada moment.  

Deixa el teu comentari