Torrent participarà en el programa Intelligent Cities Challenge de la UE

L’objectiu del programa, que comptarà amb ciutats com Budapest o Hamburg, és aconseguir un creixement intel·ligent i sostenible gràcies a la tecnologia avançada

L’equip de l’Ajuntament de Torrent que coordina el programa ICC (Intelligent Cities Challenge), promogut per la Comissió Europea , va participar ahir en el Consell d’Inclusió i Drets Personals per al desenvolupament del mateix durant dos anys i mig, que és el temps estipulat per a la seua duració. Aquest programa consisteix en una mentorització, per part d’experts de talla mundial, perquè les ciutats participants executen projectes destinats a aconseguir un creixement intel·ligent, socialment responsable i sostenible a través de la implementació de tecnologies avançades.

Del total de ciutats que van presentar la seua candidatura per a participar en aquest programa, la UE ha seleccionat a 100 d’aquestes pel seu alt potencial per a transformar-se amb l’ajuda de tecnologies avançades, entre les quals destaquen Venècia, Budapest, Amsterdam o Hamburg. “Gràcies als suports de la societat civil i empresarial de la ciutat, així com d’altres entitats rellevants i acadèmiques, Torrent ha pogut accedir a aquest programa, que suposarà un gran pas feia el futur” explica el regidor de Recursos i Modernització, Andrés Campos.

D’aquesta manera, Torrent pretén enfocar els seus projectes en les àrees de “Salut i benestar de la ciutadania” i “Govern i serveis públics digitals”, encara que amb especial atenció a la primera. Per tant, l’actuació se centrarà en la promoció d’hàbits de vida saludables basats en l’activitat física i un envelliment saludable i, a més, en la promoció d’hàbits de vida saludables i la inclusió social basats en la pràctica esportiva.

Actualment el programa es troba en una fase de preparació i avaluació, en la qual s’establiran reunions amb associacions, empreses i persones particulars dels col·lectius implicats per a dissenyar un mapa de necessitats de la ciutat. Després d’això, s’iniciarà la fase de disseny dels projectes, sense perdre de vista el vincle que ha d’estar present entre transformació tecnològica i creixement i desenvolupament econòmic i competitivitat

Deixa el teu comentari