Tot a punt a Sueca per a la nit més màgica del Nadal

Els xiquets i les xiquetes de Sueca entregaran les seues cartes en valencià als emissaris reials este divendres a la plaça de l’Ajuntament

Melcior, Gaspar, Baltasar i la seua comitiva de conte faran gaudir a tota la ciutat amb una gran cavalcada que començarà a les 19:00 hores

Ses Majestats els Reis d’Orient visitaran este dissabte la ciutat de Sueca. Tota la xicalla del municipi podrà gaudir d’una gran cavalcada plena de màgia i il·lusió que transcorrerà pels carrers de costum. Melcior, Gaspar i Baltasar amb tota la seua comitiva, començaran a desfilar a partir de les les 19:00 hores des del passeig de l’Estació, passant pel carrer del Sequial, fins a la plaça de l’Ajuntament que estarà animada en tot moment amb un espectacle de màgia i música.

Entre els més esperats, els personatges del videojoc Fortnite recorreran la cavalcada amb un autobús gegant. Durant tot el trajecte, el públic també gaudirà dels espectacles musicals d’animació infantil de “Piratas del Caribe & Peter Pan”, un xou que barrejarà estes dues emblemàtiques pel·lícules infantils i que comptarà amb la participació del grup Tabalaina, encarregats d’interpretar la música en directe. Altre dels espectacles s’inspirarà en el Rey León i El libro de la selva, amb cantants en directe acompanyats dels personatges com Moglie i Balú entre d’altres.

Els espectadors també es delectaran amb altres personatges de conte com “Ariel i Sebastian”, “Mary Poppins”, “Tarzan”, “Quasimodo i Esmeralda” o les figures principals de “la Bella i la Bèstia”. Com tots els anys, el grup de gimnàstica Suayqa participarà amb el seu espectacle de ball que acompanyarà a la carrossa de les Villanes de Disney i a la desfilada dels personatges d’Avatar. També participaran les llauradoretes i la començadoreta de la Mare de Déu de Sales, la Festera Major de Sueca i la Cort d’Honor i el grup de música tradicional La Xala. Este any se suma a esta cavalcada, a més, l’acadèmia Dance Center de Sueca que interpretarà un espectacle de ball urbà.

I en arribar a la plaça de l’Ajuntament, Ses Majestats d’Orient dedicaran als xiquets el seu discurs, i l’alcaldessa, Raquel Tamarit, els entregarà les claus de la ciutat. Els Reis obsequiaran amb caramels a tots els menuts que s’acosten i es podran fer una fotografia amb ells.

Activitats en valencià pel Nadal – La carta a SSMM i l’agenda 2019

Enguany, com en els últims anys, des de l’Oficina de Promoció Lingüística de l’Ajuntament de Sueca s’han posat en marxa diverses iniciatives amb l’objectiu fonamental de promocionar l’ús del valencià. Una d’estes és la publicació d’una agenda que conté les activitats i serveis, que es duen a terme des d’este departament, en un format pràctic i manejable.

D’altra banda, i quan arriben estes dates, des de la Regidoria de Promoció Lingüística es facilita als més xicotets les cartes perquè puguen demanar als Reis d’Orient els regals que desitgen. En este cas, l’objectiu és que els xiquets i les xiquetes puguen fer les seues peticions en valencià als Reis d’Orient. Les missives que s’han preparat per tal de facilitar la feina a Melcior, Gaspar i Baltasar estan destinades a tots els escolars des del Cicle d’Infantil fins a Quart de Primària inclusivament.

El joc de cartes de reis inclou: per una cara, un dibuix a color de les figures dels tres reis amb un espai en blanc perquè els xiquets i les xiquetes escriguen la carta en valencià i, per l’altra, un recull de vocabulari dels joguets infantils amb més demanda, on els xiquets han d’apegar els adhesius adients en les siluetes.

També hi ha una versió de la carta que es podrà descarregar de la xarxa, on es poden desplegar altres activitats lúdiques-educatives. Es podrà accedir a la versió interactiva a través de la plataforma http://promociovalencia.com/ , disponible també per a tauletes i mòbils.

A més a més, els xiquets i les xiquetes van a poder lliurar les cartes directament als emissaris reials, que visiten Sueca este divendres, i que vetlaran perquè les cartes arriben correctament a ses majestats.

Deixa el teu comentari