Un de cada deu majors de Xirivella ha requerit ajuda durant la crisi COVID-19

Després de quasi 3.000 crides realitzades o rebudes des de l’inici de l’estat d’alarma, els Serveis Socials de Xirivella donen per conclosa la primera fase de l’operatiu de localització i rastreig de persones en risc d’aïllament. Durant aquests 40 dies de confinament, el telèfon d’atenció per a urgències socials ha funcionat les 24 hores del dia de dilluns a diumenge. Del registre de dades acumulat es desprén que una de cada deu persones contactades ha requerit algun tipus d’ajuda: aliments, medicaments o assistència domiciliària. El 90% restant tenia les seues necessitats cobertes.

Després d’aqueix primer escombratge de la població major o amb necessitats especials, 85 persones han passat al programa d’assistència domiciliària periòdica. “El que més ens està fascinant d’aquesta inèdita experiència social és la gratitud que trobem en cada casa”, declara María José Murcia, cap de l’Àrea de Serveis Socials de Xirivella. “La raresa de la situació i la sensació d’emergència global uneix més que mai al qual dóna l’ajuda i al qual la rep; està sent un treball esgotador, però també gratificant”, afig.

Els Serveis Socials de Xirivella reben quasi un centenar de crides diàries durant les últimes setmanes. Uns 70 casos han sigut derivats fins al moment al programa d’aliments de Creu Roja, amb qui col·labora l’Ajuntament. “Per a poder atendre tot aqueix flux de crides han sigut fonamentals les adhesions voluntàries al servei telefònic d’altres funcionaris municipals”, relata Roberto Romero, regidor de Benestar Social. “Una vintena de treballadores i treballadors les funcions dels quals han quedat ajornades es van oferir voluntàriament el primer dia davant el devessall de treball que es presumia en l’àrea social; el seu gest ha portat confiança i tranquil·litat a moltíssimes persones necessitades”, incideix el regidor

Comenta la notícia