Un incendi arrasa 180 hectàrees a Vall de Gallinera

A primera hora de la vesprada del dissabte es va declarar un incendi forestal en la zona de la Vall de Gallinera, entre la Llancuna de Vilallonga a la Safor i l’Orxa.  El foc va passar de Vilallonga, zona de la comarca de la Safor, a la província d’Alacant.

Les dotacions de bombers de totes dues províncies  controlaren les flames. Participaren dotacions de Bombers de Gandia, Bombers Forestals de Rótova, Alzira, Ontinyent i Fontanars, i Brigades Forestals de Barx, Olleria i Benigànim.

Una gran columna de fum s’observa des de les localitats de la Safor, des d’on es van iniciar les flames i es van  propagar fins a la província alacantina.

Va estar actiu la matinada del diumenge i va obligar els bombers a emprar-se a fons a la nit en un lloc escarpat i de difícil accés després de la retirada dels mitjans aeris, que van tornar a les 7.30 del matí. De fet, un dels bombers va haver de ser traslladat  a l’Hospital Francesc de Borja de Gandia per un colp de calor.

Segons el Consorci Provincial de Bombers d’Alacant el foc ja havia arrasat fins al migdia d’ahir 180 hectàrees. Es tracta del segon gran incendi de l’estiu en la Comunitat, el primer d’agost, després del del passat 16 de juliol a Monòver en el qual van cremar 140 hectàrees.

Un ampli dispositiu va estar treballant durant tot el dia. Es  va mobilitzar a 92 efectius i 17 vehicles, a més de 10 helicòpters i 8 avions. El total de la superfície arrasada és pràcticament tota de la Vall de Gallinera. 

Durant el matí els efectius van poder perimetrar la zona i a la vesprada només va haver-hi poques reproduccions de les flames, totes elles a l’interior, cap en l’àrea fitada.

Deixa el teu comentari