Un vaixell pirata infantil atraca en la plaça Príncep d’Astúries de Mislata

El nou parc, triat pels xiquets i xiquetes mitjançant un procés de participació en els col·legis públics, s’ha fet realitat en la plaça Príncep d’Astúries. Ofereix jocs, gronxadors i passadissos destinats a tots els trams d’edat, i inclou plataformes accessibles per a xiquets amb mobilitat reduïda

Era una de les necessitats més sol·licitades pel veïnat de l’entorn de la plaça Príncep d’Astúries, i així ho va detectar el govern municipal a través de diversos programes de participació ciutadana com a Alcalde de Barri o els programes de participació infantil en els col·legis, dinamitzats a través del Consell de la Infància i l’adolescència.

Ara és realitat. Des de fa uns dies, Mislata compta amb un dels seus parcs infantils més espectaculars en la plaça de Príncep d’Astúries. Amb més de quatre metres d’altura, un gegant vaixell pirata s’ha instal·lat sobre un paviment de cautxú per a entretindre a xiquets i xiquetes de totes les edats, amb plataformes i jocs que compleixen amb totes les exigències en el marc de seguretat per a aquest tipus d’atraccions. Un nou atractiu urbanístic del qual ja gaudeixen els més xicotets.

“Vam ser als col·legis i els propis xiquets i xiquetes van plantejar que el parc podria tindre forma de vaixell pirata, ja que uns altres, com el de la plaça Major, tenen forma de castell, o d’illa en el cas de Gregorio Gea; apuntem la idea i busquem un disseny similar al que havien demanat els xiquets i xiquetes; i amb la seua instal·lació complim amb el compromís de continuar recuperant parcs i espai urbà per a gaudi de la ciutadania”, ha explicat María Luisa Martínez Mora, portaveu del govern i regidora de Medi ambient, responsable dels parcs i zones verdes de la ciutat.

La nova instal·lació ha tingut un cost de 75.000 euros i se suma a la remodelació de la pràctica totalitat dels parcs de Mislata durant els últims sis anys. Per a María Luisa Martínez “una ciutat amb les característiques de Mislata, amb un número tan elevat de xiquets i xiquetes per quilòmetre quadrat, necessita que els espais públics oferisquen zones d’esplai a l’altura de les necessitats, que aporten recursos per a compartir, per a jugar i per a millorar la conciliació del temps lliure de les famílies en les nostres places i parcs, i en això estem posant tota l’obstinació, i continuarem fent-lo”.

Deixa el teu comentari