Una exposició tancarà la commemoració del centenari de Carcaixent com a ciutat

El dissabte se celebrarà el Ple extraordinari per a commemorar el títol de ciutat ajornat a causa de les pluges
Cartell exposició menutEste dissabte 3/01/2017 s’inaugurarà l’exposició «Carcaixent 1916. Una mirada a la ciutat fa 100 anys», un recull de material històric sobre la realitat de Carcaixent fa un segle i el procés per a la concessió del títol de ciutat. Abans, a les 11:30, en l’Auditori de les Dominiques se celebrarà el ple extraordinari per a commemorar el títol de ciutat, acte que s’hagué d’ajornar el passat 18 de desembre a causa de les intenses pluges. Amb estes dos activitats, més la inauguració d’una placa homenatge, es posarà punt i final a la celebració del centenari de ciutat.

 L’exposició «Carcaixent 1916. Una mirada a la ciutat fa 100 anys» explica com era Carcaixent en 1916 a molts nivells. Analitza l’agricultura, l’economia, la demografia, però també les associacions, la cultura, les principals personalitats del moment, entre altres aspectes rellevants de l’època. L’exposició compta amb 18 panells amb un clar esperit divulgatiu i molta càrrega visual, per tal d’acostar un període brillant de la història de Carcaixent a tots els públics. S’hi podran veure fotografies i documents que ens expliquen eixe moment, tot posant el punt d’atenció en la concessió del títol de ciutat per mitjà de l’exposició de l’acta d’aquell moment i d’altres documents relacionats.

 L’exposició ha estat possible gràcies a la col·laboració desinteressada de l’historiador Francesc Torres, de l’arxivera municipal, Mari Creu Trujillo, del cronista oficial de Carcaixent, Bernat Daràs, i d’altres persones que han aportat els seus coneixements i materials per al muntatge. L’exposició es podrà visitar en la Sala Sant Llorenç fins al 12 de febrer de dilluns a diumenge de 19 a 21 hores, i també els dissabtes i diumenges al matí de 12 a 14 hores.

Deixa el teu comentari