Una jornada i una ruta analitzaran este cap de setmana la reforestació de les muntanyes de Carcaixent

La jornada “Reptes i oportunitats després d’un incendi forestal” està organitzada per la Universitat de València

img_4099L’Ajuntament de Carcaixent i la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, han organitzat per a este divendres 21 la jornada “Reptes i oportunitats després d’un incendi forestal”, dirigida tant a representants de corporacions municipals com a totes les persones interessades en els incendis forestals o afectades. L’objectiu de la jornada és l’anàlisi dels incendis des de les perspectives mediambiental i socioeconòmica, a través d’una sèrie de xarrades d’experts en la matèria i una taula redona que buscarà plantejar alternatives sobre com afrontar la restauració després d’un incendi forestal.

Així, partint d’una perspectiva general, es pretén focalitzar l’atenció sobre l’incendi del darrer mes de juny, on es van cremar més de 2.000 hectàrees, intentant reflexionar, debatre i aportar idees per a ajudar en la recuperació posterior. El plantejament inicial és la percepció que els incendis forestals són també fenòmens naturals, i que moltes espècies estan adaptades a patir incendis periòdicament. Així, es tractaran aspectes com ara la freqüència desitjable dels incendis perquè siguen un fenomen positiu per a la biodiversitat, i els efectes negatius que poden suposar una freqüència o virulència excessives, sovint causades directament o indirectament per la mà de l’home. La inscripció és gratuïta i pot realitzar-se a http://projecció.uv.es.

Paral•lelament, el Departament de Turisme de l’Ajuntament de Carcaixent, dins de la seua programació de visites programades, ha preparat per a este diumenge 23 d’octubre la ruta “El verd després del foc, què fer per a recuperar les nostres muntanyes”, que posarà sobre el terreny els aspectes tractats en la jornada del divendres. D’esta manera, es busca acostar a la població l’estat real de la situació i les possibilitats que presenta el terme de Carcaixent de cara a la seua reforestació. L’eixida i arribada de la ruta està prevista a les 9:00 hores en l’Hort de Soriano. Cal inscripció prèvia en el Departament de Turisme de l’Ajuntament de Carcaixent, i té un preu de 7€ (amb esmorzar).

Estes dos iniciatives promogudes des de l’Ajuntament se sumen a les que ja s’estan duent a terme des de la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient a través de les taules de concertació, la última sessió de les quals es va celebrar a Carcaixent el darrer 29 de setembre. Es tracta d’un nou mecanisme de participació posat en funcionament en àrees que han patit grans incendis, que té com a objectiu identificar problemes comuns i estimular grups de treball que faciliten l’intercanvi d’informació i la presa de decisions en un fòrum obert i adaptat a la realitat de cada zona.

Deixa el teu comentari