La Urbanització Sant Blai de Carcaixent va lliurar divendres, 27 de juliol els premis de la 2a Mostra d’Intervencions Efímeres Sant Blai Espai d’Art 2018

S’han seleccionat cinc propostes creatives que estan exposades en espais públics i zones comunes de la urbanització

Per segon any consecutiu la Urbanització Sant Blai de Carcaixent va lliurar este divendres els premis SANT BLAI ESPAI D’ART, Mostra d’Intervencions Efímeres formada per instal·lacions creatives en espais públics i zones comunes a l’aire lliure de la urbanització. La finalitat d’esta mostra és fer de la Urbanització un espai d’art respectuós amb la natura on donar a conèixer l’obra d’artistes i creadors.

El jurat, format per 2 membres de la Junta Directiva, pels professors de la Facultat de Belles Arts de la UPV Carlos Plasencia i Vicent Guerola i per la regidora de festes i patrimoni de l’Ajuntamentd de Carcaixent, Rosa Nicolau, van avaluar les propostes d’acord amb les bases fetes públiques a través de la revista de difusió cultural municipal de Carcaixent i en les oficines de la urbanització. Així van seleccionar els 5 projectes que s’exposarien cadascun dels quals va rebre una dotació econòmica de 300€ per poder executar l’obra.

Atenent a criteris d’adequació a l’espai, de realització tècnica, de durabilitat, de respecte amb l’entorn, innovació i originalitat de les obres, el jurat va considerar que s’instal·laren en els espais comuns a l’aire lliure de la urbanització pròxims a les oficines les següents obres: “Divergències”, escultura en ferro de Rafael Albert Romero, “Armonía geométrica”, estructura cinètica d’acer de Lamberto Tudela Casas, “Mujer Arado”, escultura en ferro de Luís Pascual Ferrer, “Mar artificial”, estructura d’acer i metracrilat de Miguel Ángel José, “Mur de mar” , mural de fòssils de Rosa Anna Sánchis.

El divendres de vesprada es va fer un recorregut pels espais que ocupen les instal·lacions Espai d’Art 2018 amb explicació dels autors. Tot seguit es van lliurar els premis i es va distribuir el catàleg d’esta edició obra de l’artista carcaixentí, Pasqual Pastor Boqueta. Boqueta també va ser el moderador de la taula rodona “Intervencions en espais naturals” on va intervindre la regidora de Patrimoni, Rosa Nicolau i la presidenta de la Urbanització Sant Blai, Alicia Sabater.

Deixa el teu comentari