València acollirà el Campionat d’Espanya de Bàsquet per a persones amb diversitat funcional i intel·lectual

El torneig es disputarà a l’Alqueria del Basket, entre el 28 i 31 d’octubre amb més de 200 esportistes

València serà, per primera vegada, la seu del Campionat d’Espanya de Bàsquet de la Federació Espanyola d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (FEDDI). L’esdeveniment, que es durà a terme entre el 28 i el 31 d’octubre, ha sigut presentat hui en roda de premsa en la Fundació Esportiva Municipal (FDM) de València.

L’acte ha comptat amb la intervenció de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València i presidenta de la Fundació Esportiva Municipal, Pilar Bernabé; el president de FEDI CV, Antonio Esteban; el vicepresident de FEDI CV, Joaquim Gisbert; i el secretari general de FEDDI España, Miguel Ángel Sánchez.

La regidora d’Esports, Pilar Bernabé, ha incidit en “la importància de donar suport a l’esport inclusiu” i ha lloat “l’esforç i la superació” de les i els esportistes amb discapacitat. “Si totes i tots som capaces d’aliar-nos per a visibilitzar l’esport inclusiu, que fa iguals a totes les persones, haurem aconseguit el major dels èxits”, ha afirmat

Més de 200 jugadors i jugadores

El Campionat d’Espanya de Bàsquet de la FEDDI comptarà amb la participació de 24 clubs de diversos punts d’Espanya. En total, prop de 240 jugadors i jugadores amb diversitat funcional i intel·lectual, que competiran tant en categoria femenina com en masculina.

Els dies importants del torneig, que es durà a terme a l’Alqueria del Basket (carrer del Bomber Ramon Duart), seran el divendres 29 i el dissabte 30, jornades que inclouran els partits de les tres categories en les quals es disputa: Competició –esport sense modificació–, Adaptada –amb adaptació del reglament– i Habilitats Esportives, dirigit a esportistes que posseïsquen un nivell de competència motriu molt baixa.

L’esdeveniment permetrà l’assistència de públic, segons la normativa vigent, i, a més, inclourà activitats d’animació. Així, en la clausura, la batukada Tymbals, conformada per persones amb diversitat funcional i intel·lectual, i el cantant Óscar de Jesús s’encarregaran d’amenitzar l’ambient. D’altra banda, els trofeus, estan elaborats per persones amb discapacitat del Centre Especial d’Ocupació Fet de Vidre.

Suport a l’esport inclusiu

La Fundació Esportiva Municipal treballa conjuntament amb les diverses federacions d’esportistes amb discapacitat per a visibilitzar l’esport adaptat i inclusiu i aconseguir que totes les persones puguen practicar activitat física i esportiva sense distincions de cap mena.

Per això, des de 2020, el programa les Escoles Esportives inclou una oferta d’activitats multiesportives dirigides a les persones amb discapacitat intel·lectual, en col·laboració amb FEDI CV.

Este projecte busca arribar al màxim nombre d’esportistes possibles, amb l’objectiu de donar a conéixer l’esport entre les persones amb discapacitat intel·lectual. D’esta manera, l’esport complix amb la missió essencial de convertir-se en un element d’integració social, educativa i recreativa alhora que s’adapta a les necessitats específiques que presente qualsevol col·lectiu.

Deixa el teu comentari