València celebra el Corpus Christi

Els actes tindran lloc al llarg de tota la setmana, des del dia 28 fins al 3 de juny

València acollirà la celebració del tradicional Corpus Christi el pròxim cap de setmana. Tot i que el dia assenyalat al calendari per a aquesta festivitat és el dijous dia 31, les activitats principals transcorreran al llarg del diumenge dia 3.

Durant aquesta setmana, València ha organitzat diferents activitats amb les quals es prepara per a la festa grossa. Per tant, des de dilluns fins dijous es podrà assistir a diverses conferències relacionades amb aquesta festivitat i una actuació de l’Escola de Tabal i Dolçaina Russafa-fa.

Dijous ja es donarà per encetada la festivitat amb l’Eucaristia i Pregó del Corpus a l’Església del Patriarca. Els següents dies València s’engalanarà per a acollir la seua festivitat major amb albades, cercaviles i el concert de la Banda Municipal de València.

Finalment serà diumenge, dia 3 quan la ciutat acollirà els actes més representatius d’aquesta festa i quan els seus carrers s’ompliran de gent i celebració. La festivitat començarà a les deu amb la missa pontifical de la Seu. En finalitzar l’eucaristia tindrà lloc la Cavalcada del Convit on el capellà de les roques farà la invitació a la festa i es podrà veure una exhibició de les danses del

Corpus i la comparsa de la Degolla.

A la vesprada, a les quatre i mitja començarà la tradicional processó del corpus que s’iniciarà amb el pas de les roques, seguit per l’eixida de carros de murta i, finalment, l’eixida dels gegants i de les danses dels nanos, la magrana i la icònica Moma. El Corpus finalitzarà amb la Processó General a les set.

Durant molt de temps aquesta va ser considerada la festivitat més important de la ciutat. Amb el temps es va perdre la tradició que l’Associació Amics del Corpus de València han recuperat i li han atorgat la importància perduda.

Deixa el teu comentari