València coordina la modificació de la Llei de Mecenatge per a cobrar impostos a l’Església

El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de València, Borja Sanjuán, i la regidora d’Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín, han mantingut este matí una reunió telemàtica per a coordinar els treballs de modificació de la Llei de Mecenatge que permeta cobrar a l’Església impostos municipals per les activitats econòmiques que desenvolupa.

En la trobada, Sanjuán ha explicat el treball desenvolupat per l’Ajuntament de València des de 2015 per a poder cobrar impostos a les confessions religioses per totes aquelles activitats per les quals obtenen un benefici econòmic, tal com ha avalat la Justícia Europea i ja han reconegut alguns tribunals espanyols. “Hui hem mantingut una reunió des de la regidoria d’Hisenda de l’Ajuntament de València i la regidoria d’Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, amb diversos diputats del Congrés. L’objectiu és coordinar-nos per a acabar amb els beneficis fiscals injustos que a Espanya està rebent hui dia l’Església Catòlica, que està deixant de tributar per unes activitats econòmiques per les quals si que paga qualsevol autònom o empresari”, ha manifestat el regidor després de la trobada telemàtica.

El regidor ha subratllat que les administracions estan fent ara un esforç “per a intentar adaptar esta normativa al que ja diu el dret de la Unió Europea i defensem des d’estos ajuntaments, perquè a igual activitat econòmica, la tributació siga la mateixa. Fins hui eixos beneficis són del tot il·legals i el que necessitem és aclarir la norma per a donar cobertura al que ja estan dient els tribunals donant la raó als nostres ajuntaments”.

La modificació de la Llei de Mecenatge en la qual estan treballant els ajuntaments de València i Barcelona en el marc de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) afectaria exclusivament les activitats econòmiques que es realitzen directament per confessions religioses o en immobles de la seua propietat i que, per tant, col·lidirien amb la lliure competència en estar exemptes actualment de qualsevol mena de tributació en contra dels dictàmens de la Justícia Europea. Totes les activitats socials o vinculades amb el culte, per part seua, mantindrien tots els beneficis fiscals que els atorga la Llei de Mecenatge.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.