València presenta el projecte Rutes Literàries en la Plaça del Llibre

Dins de les activitats s’han programat dos rutes : Estellés i Marc Granell, hui de vesprada i demà al matí amb participació de públic que s’ha inscrit prèviament

L’Ajuntament ha organitzat rutes literàries per difondre i acostar l’obra dels autors i autores valencians entre la ciutadania i persones que visiten la ciutat. La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha presentat hui, en el marc de la Plaça del Llibre, este projecte “que mostra un altra visió de la ciutat, una altra manera de passejar-hi, a través de la mirada, de les vivències, de cada autor o autora”.

Estes rutes es poden fer presencialment o virtualment (tots els contiguts estan penjats en la web municipal) en solitari o en grup, amb guia o sense. Fins ara s’han senyalitzat dos rutes: la de Vicent Andrés Estellés, el novembre de 2020, i la Marc Granell, el juliol de 2021. Dins de les activitats de la Plaça Llibre s’han programat les dos rutes. Hui divendres 29 de vesprada, i demà dia 30 al matí amb participació de públic que s’ha inscrit prèviament

La regidora Luisa Notario ha explicat que totes les rutes consten de 12 punts, relacionats amb la vida o l’obra en cada cas, senyalitzats amb una placa de 25×25 cm de vidre encapsulat en alumini situats sobre la vorera, que inclou els logos de l’Ajuntament i del projecte, el nom de la ruta i un codi QR amb una locució del text de l’autor referent a eixe punt. I ha recordat que també s’ha editat un díptic de cadascuna amb plànol per a situar-hi els punts.

Durant la presentació d’este projecte, Luisa Notario, ha anunciat que també hi ha prevista la ruta de Carmelina Sànchez-Cutillas abans de l’acabament de 2021, i ha destacat que amb este projecte l’Ajuntament de València “pretén difondre l’obra dels nostres autors i autores en valencià més rellevants, és a dir, es tracta d’estendre’n el coneixement entre els nostres conciutadans i conciutadanes i entre les persones properes o llunyanes que ens visiten”. “Perquè també seran un reclam de turisme cultural. I tot això per mitjà d’uns formats actuals i entenedors”, ha afirmado.

Finalment, la regidora ha afirmat que “hem fet un llarg camí per aconseguir posar en marxa este projecte, senzill i complex alhora, per tal que recórrega un llarg camí amb una clau que obriga tots els panys i ens permeta obrir-nos a les generacions del futur”.

A la presentació també han assistit Carmina Andrés, filla de Vicent Andrés Estellés; Marc Granell; i el rapsode Vicent Camps; i la família d’Estellés participarà esta vesprada en la ruta del poeta de Burjassot, i Marc Granell demà en la que porta el seu nom.

Disposem de material gràfic

Deixa el teu comentari