Vicent Marçà assisteix al Congrés d’Educació de l’Alcúdia.Comença el Congrés d’Educació amb l’assistència del Conseller d’Educació Vicent Marçà

IMG_8018Per primera vegada en les 8 edicions del Congrés d’Educació Josep Lluís Bausset, ha participat en la inauguració un Conseller d’Educació, que també ha assistit a la primera ponència. En l’acte inaugural també han intervingut l’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom, la regidora d’Educació, Pilar Huertas, el Vicerector de la Universitat de València, Jorge Hermosilla i Íñigo Benítez, president del Comitè Organitzador.

El Conseller d’Educació ha volgut destacar al seu discurs la nova legislació valenciana sobre la educació que van a elaborar i posar en marxa el nou equip de govern. Aposta també per fer front als canvis necessaris per a solucionar els problemes educatius de l’actualitat. El públic allí present va poder fer-li preguntes i peticions que podien enllaçar-se amb la intervenció dels ponents i va estar molt receptiu a les inquietuds que preocupen als docents i que sorgiren a partir de la ponència escoltada: Construir la capacitat de millora: lideratge pedagògic i comunitat professional on el ponent Antonio Bolívar, Catedràtic de Didàctica i Organització de la Universitat de Granada va parlar dels grups de treball, coordinació i coherència als consells escolars.

Manuel Cruz Rodríguez, Catedràtic de Filosofia de la Universitat de Barcelona va exposar Educar en la sospita on va parlar de la importància de la filosofia i parar atenció en coses que ens sonen quotidianes però que quan les investiguem amb més profunditat ens adonem de detalls amb els que abans no havíem reparat.

Esta vesprada a les 16.30 hores tindrà lloc la tercera ponència del Congrés: Pedagogies del segle XXI a càrrec de Jaume Carbonell Sebarroja que ha estat professor de Sociologia a la universitat de Vic (Barcelona). A les 18.30 hores Manuel Ramos Gascón, Doctor en Psicologia, es farà càrrec de la quarta ponència: Enseyant “en-des-de-per” les emocions. En finalitzar hi haurà una activitat cultural: Homenatge a T que representarà la companyia de Teatre La Dependent.

El Congrés conclourà demà amb altres dos ponències: Interaccions dialògiques per transformar el demà per Rocío García Carrión, Doctora en Pedagogia per la Universitat de Barcelona; i Educació inclusiva i disseny universal per a l’aprenentatge a càrrec de la Directora de formació de l’Institut Superior de Promoció Educativa, M. Antonia Casanova Rodríguez.

Deixa el teu comentari