Ximo Puig: ‘La societat no es pot permetre les accions violentes cap al personal sanitari’

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha participat hui en la presentació de la campanya ‘Respectem a qui ens cuida’, impulsada per Presidència de la Generalitat en col·laboració amb els col·legis professionals per a “generar consciència social” sobre la necessitat de respectar la labor que realitza el personal de la Sanitat.

Segons el president, “El pitjor dels camins” que es pot prendre “sempre és el de la violència”, una actitud, que “mai és justificable”, que ha demanat “respecte” cap a la labor dels sanitaris i les sanitàries.

Puig ha dit que encara que “la ciència està avançat” i s’albira “llum al final del túnel”, encara “queden mesos molt díficils”. 

D’acord amb dades de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, enguany s’han comptabilitzat fins a octubre 405 agressions a personal sanitari, 339 de caràcter verbal i el restant 66, de caràcter físic. D’altra banda, els i les professionals sanitaris pateixen quatre vegades més agressions en Atenció Primària que en Atenció Especialitzada.

Deixa el teu comentari