Xirivella reforça la seua connexió directa amb el Metro en hora punta

La línia Metrobús Expréss, que començarà a funcionar en dos setmanes, activarà nou expedicions d’anada i altres nou de tornada fins a l’estació suburbana Nou d’Octubre i l’Hospital General

Els usuaris de l’autobús urbà de Xirivella tindran a la seua disposició 18 expedicions diàries addicionals d’anada i volta per a connectar amb la ciutat de València en els dies laborables. El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat la posada en marxa, durant la segona setmana de febrer, de Metrobús Exprés, una connexió directa entre Xirivella, l’Hospital General i l’estació de metro Nou d’Octubre. El nou servei d’autobús urbà reforçarà les línies ja existents durant les hores punta, descongestionant el nombre de passatgers en cada expedició.

Aquesta nova línia tindrà sis parades a Xirivella tant d’anada com de tornada: una en la Avinguda dels Tarongers, en zona industrial, i les cinc restants en Camí Nou. Els horaris del servei en direcció València s’han fixat a les 6.45, 7.15, 7.50, 8.20, 8.50, 9.20, 13.40, 14.10 i 14.40. Els horaris amb sentit a Xirivella s’estableixen a les 7.00, 7.30, 8.05, 8.35, 9.05, 13.25, 13.55, 14.25 i 14.55. En tots els casos, la duració estimada del trajecte és de 15 minuts. A diferència de la resta de línies regulars, aquesta línia serà d’ús exclusiu per als usuaris de Xirivella, amb el que es garanteix una menor ocupació del vehicle.

En paraules del conseller Espanya, “en els pròxims mesos hi haurà avanços importants per a complementar els serveis ja existents i millorar la connectivitat i mobilitat de Xirivella”. A l’acte de presentació, celebrat en l’encreuament de Camí Nou amb Verge dels Desemparats, han assistit els alcaldes de Xirivella, Aldaia i Alaquàs. L’alcalde Michel Montaner considera la posada en marxa d’aquest servei “un alleujament a la sobrecàrrega de passatgers que, diàriament, registren les línies de Metrobús durant les hores punta”. Segons Montaner, “el transport públic a Xirivella, Aldaia i Alaquàs és una assignatura pendent, la rellevància de la qual s’ha incrementat en temps de pandèmia”. La regidora de Mobilitat, Karin Jansen, present també en l’acte, assegura que “hui fem un nou pas i continuarem fent passos en dates pròximes fins a trobar una solució definitiva al nostre dèficit de mobilitat.”

Deixa el teu comentari