Xirivella rep 934.266 euros per executar 7 projectes dins del Pla d’Inversions de la Diputació de València

La construcció del magatzem municipal de la brigada d’obres, la millora d’accessibilitat als carrers Reyes Católicos, Lepanto, Mediterráneo, Los Ángeles, Comercial i Avinguda de la Paz, i la modernització i renovació d’infraestructures d’enllumenat mitjançant mesures d’eficiència energètica i lluminàries amb tecnologia LED en determinades zones del municipi, són algunes de les inversions més destacades que es realitzaran a través del Pla d’Inversions de la Diputació de València.

L’Ajuntament de Xirivella ha rebut un total de 934, 266 euros per a la realització de diverses actuacions a càrrec del Pla d’Inversions de la Diputació de València 2020-2021, un programa d’ajudes dirigides a tots els municipis valencians per tal d’ajudar-los en la millora de les seues infraestructures i serveis. L’equip de govern (PSPV-PSOE-PODEM) ha decidit invertir-los en 7 projectes que continuaran l´aposta per l’eficiència energètica, la sostenibilitat i l’accessibilitat, a més d’acometre algunes intervencions urgents.

Una de les inversions més destacades és la construcció del magatzem de la brigada d’obres, una actuació que permetrà executar una nau destinada a magatzem municipal i dependències per a la brigada d’obres de superfície aproximada de 750 m², en la qual s’invertiran un total de 525,000 euros.

El consistori invertirà 200.000 euros en la millora de l’accessibilitat dels carrers Reyes Católicos, Lepanto, Mediterráneo, Los Ángeles, Comercial i avinguda de la Paz. L’actuació comporta la necessitat de plantejar propostes globals per a afavorir i potenciar la mobilitat per als vianants.

Una altra actuació urbanística destacada, i que correra a càrrec del Pla d’Inversions amb un pressupost de 108,000 euros, serà el projecte de modernització i renovació d’infraestructura d’enllumenat públic mitjançant mesures d’eficiència energètica i lluminàries amb tecnologia LED en l’Avinguda Verge dels Desemparats, Art Major de la Seda, Rio Túria i l’aparcament de l’antiga estació de FFCC.

Destaca també la millora del paviment i jocs de les places de la Petanca, Alquería Nova i avinguda de la Constitución davant l’Estació Alqueries, amb una dotació de 60,000 euros, i l’adequació d’un habitatge social, que comptarà amb una quantitat de 50.000 euros.

Es destinen també 27,317 euros a la redacció d´un Pla d´Actuació Urbà Municipal que dissenyarà les línies estratègiques de les accions municipals incorporant els ODS establerts en l’agenda 2030.

Completa les actuacions, el projecte d’execució de reparacions a la coberta de l’edifici municipal  -situat en la travessia Jaume Roig num.2- per reparar els danys produïts per filtracions de la coberta de l’edifici. Aquesta intervenció suposarà una inversió de 19,817 euros.

Deixa el teu comentari