Xirivella soluciona més de 600 incidències a través del servei Línia Verda

Aquest servei obri un canal de comunicació directa entre l’Ajuntament i la ciutadania per a informar dels desperfectes en la localitat

Xirivella ha solucionat més de 600 incidències a través del servei Línia Verda, un canal de comunicació directa entre l’Ajuntament i la ciutadania per a informar dels desperfectes localitzats en el municipi. Xirivella va ser un dels primers municipis que va implantar aquest servei per a millorar la gestió de les incidències del dia a dia a la ciutat i amb el pas dels anys ha demostrat ser de gran utilitat.


“La col·laboració de la ciutadania és vital per a mantindre Xirivella en bon estat. I l’aplicació Línia Verda ens manté en contacte amb les xicotetes i les grans coses que succeeixen en el municipi. Anime a la població a descarregar-se l’aplicació en els seus mòbils i participar activament en el manteniment dels espais públics”, assenyala Vicent Sandoval, regidor d’Infraestructures.


El tipus de problemes que més s’han comunicat són aquells que fan referència a via pública (43%), seguit de mobiliari urbà (15%), neteja i recollida de fem (13%), aigua i clavegueram (10%), jardineria (7%), enllumenat públic (5%), parcs i jardins (3%), contenidors de fems (1%), soroll (1%) i plagues d’insectes i rosegadors (1%).


A través de Línia Verda els veïns i veïnes poden informar l’Ajuntament de qualsevol desperfecte còmodament des del seu telèfon intel·ligent, només necessita tindre instal·lada l’aplicació de Línia Verda. A partir d’ací, el procediment és ràpid i senzill. Una vegada rebuda la comunicació, un equip encarregat d’aquest servei en el consistori s’encarrega de gestionar la incidència, donant-li la millor solució de manera eficaç. També es pot accedir a través del domine www.lineaverdexirivella.com o per telèfon en el número 902 193 768 en horari de 8 a 17 hores.

Deixa el teu comentari